Stopień zmielenia kawy to bardzo indywidualny wybór. Należy
pamiętać, że im bardziej zmielona kawa tym mocniejsza, a im mniej
zmielona słabsza. Wybór sposobu zmielenia kawy zależy również od
urządzenia w jakim będziemy parzyli kawę. Zbyt mocno zmielona kawa
parzona w kawiarce może zatkać sitko. My polecamy stopień
zmielenia 1-2 dla tradycyjnego parzenia w kubku bądź filiżance, a
w innych urządzeniach 3 i więcej. Warto pamiętać, iż najlepiej
smakuje kawa zmielona zaraz przed parzeniem. Jednocześnie kupioną
kawę w ziarnach łatwiej ocenić. Ziarna powinny być zbliżone
kształtem i kolorem. Ilość w 100, odbiegających kształtem i
kolorem, oraz ilość połamanych świadczy o jakości kawy. Porównaj
nasze kawy z dotychczas kupowanymi.
zawsze G R A T I S O W A dostawa w minimum jednej formie wysyłki wiele wygodnych form realizacji zamówienia
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.