Nie wiem, jaki wybrać stopień zmielenia kawy.

Stopień zmielenia kawy to bardzo indywidualny wybór. Należy pamiętać, że im bardziej zmielona kawa tym mocniejsza, a im mniej zmielona słabsza. Wybór sposobu zmielenia kawy zależy również od urządzenia w jakim będziemy parzyli kawę. Zbyt mocno zmielona kawa parzona w kawiarce może zatkać sitko. My polecamy stopień zmielenia 1-2 dla tradycyjnego parzenia w kubku bądź filiżance, a w innych urządzeniach 3 i więcej. Warto pamiętać, iż najlepiej smakuje kawa zmielona zaraz przed parzeniem. Jednocześnie kupioną kawę w ziarnach łatwiej ocenić. Ziarna powinny być zbliżone kształtem i kolorem. Ilość w 100, odbiegających kształtem i kolorem, oraz ilość połamanych świadczy o jakości kawy. Porównaj nasze kawy z dotychczas kupowanymi.

<< wróć

zawsze G R A T I S O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele wygodnych form realizacji zamówienia 

Google+

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel