• HERBATA LOTNICZA
  • NAJLEPSZE PLANTACJE KAWY
TYLKO ŚWIEŻE HERBATY
KAWIARKA LE CREUSET
wynagradzamy większe zakupy darmowymi opakowaniami
HERBATA MATCHA SMAKOWA TYLKO U NAS
Blog
Biała herbata; dlaczego jest taka „specjalna” , jakie są korzyści z jej picia i dlaczego nazywana jest „eliksirem młodości”?

Herbata biała jest również nazywana lekko utlenianą, ze względu na stopień oksydacji mieszczący się w około 10-15%. Zbiory odbywają się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się do życia po zimie, zbierane są jedynie pączki liściaste. Proces produkcji kładzie duży nacisk na delikatne traktowanie pączków liści Camelli Sinensis w obawie o ich uszkodzenie. Poddaje się je jedynie procesowi więdnięcia i suszenia żeby zachować jak najwięcej właściwości zdrowotnych. Herbaty po suszeniu mają srebrny odcień a na ich powierzchni widać delikatne włoski, które nadają wspomnianego koloru (tzw. Silver Tips). Można je podzielić na 2 kategorie: tzw. herbaty pąkowe zawierające jedynie pąki liściaste z nierozwiniętymi liśćmi np. Chińska Yunnan Silver Bud Ya Bao. >>>>


Przeczytaj więcej
Oznaczenie Liści Herbaty Camellia Sinensis
Na początku wyjaśnijmy sobie skąd wzięła się potrzeba oceny liścia? Otóż gdy herbata opuszcza proces suszenia na samym końcu etapu produkcyjnego kształt , rozmiar i wygląd pojedynczych liści Camelli znacznie różnią się od siebie, jedne są okazałe i aż proszą o zamienienie ich natychmiast w napar zaś inne są mniejsze mniej doskonałe lub popękane stąd potrzeba ich selekcji aby uzyskać produkt wysokiej jakości. Ma to również wpływ na parzenie herbaty ponieważ mniejsze liście herbaty lub ich cząstki parzą się szybciej niż te najbardziej okazałe. Na początku oddziela się mniejsze liście herbaty od większych a następnie sortuje według ich wielkości, odległości od szczytu i wyglądu(często selekcja według odległości liścia od szczytu rośliny przebiega już przy zbieraniu liści) . Omawiane dziś oznaczenia są ... >>>>>
Przeczytaj więcej

Najlepsze herbaty w twojej filiżanceNazwa naszej firmy została zaczerpnięta od łacińskiej nazwy krzewu herbaty Camellia Sinensis, którego liście i pączki wykorzystuje się do produkcji tysięcy rodzajów herbat. Nasza pasja herbaciarzy oraz duże doświadczenie w handlu zagranicznym i rozliczne kontakty biznesowe umożliwiają nam sprowadzanie najlepszych herbat. Dokładamy wszelkich starań, aby z pietyzmem i dbałością o najwyższą jakość importować do naszych sklepów herbaty tylko najwyższej klasy. Urozmaiceniem naszej oferty są wybrane najlepsze kawy arabiki, pochodzące z plantacji wysokogórskich. Za każdym razem cieszymy się z opinii naszych klientów doceniających jakość naszych herbat i kaw oraz profesjonalnej obsługi zapewniającej indywidualne podejście do każdego odwiedzającego nas klienta. Zapewniamy: „najlepsze herbaty w twojej filiżance”.

zawsze G R A T I S O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele wygodnych form realizacji zamówienia 

Google+

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel