Lapacho - historia, pochodzenie i właściwości herbaty Inków

Lapacho to napar, który sporządza się z wewnętrznej części kory drzewa o nazwie Tabebuia impetiginosa. Drzewo to rośnie przede wszystkim w Peru, Boliwii, Brazylii i Paragwaju. Zwane jest również Purple Lapacho tree, a to ze względu na kolor kwiatów, którymi kwitnie. Określa się je także mianem Taheebo, które dosłownie oznacza korę czerwonego lub fioletowego drzewa Lapacho. Jeśli chodzi o czasy współczesne, to historia tego naparu i jego pozytywnych właściwości rozpoczęła się około lat 60. XX wieku, kiedy to brazylijskie media zaczęły donosić o jego cudownym wpływie na ludzi chorych; były to głównie świadectwa osób cierpiących na raka oraz na różnorakie, trudne do wyleczenia przypadłości. Dobroczynne właściwości Lapacho, które zostały udokumentowane przez pierwsze osoby go stosujące, to między innymi: ...  >>>>
Przeczytaj więcej
zawsze G R A T I S O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele wygodnych form realizacji zamówienia 
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel