Biała herbata; dlaczego jest taka „specjalna” , jakie są korzyści z jej picia i dlaczego nazywana jest „eliksirem młodości”?

Herbata biała jest również nazywana lekko utlenianą, ze względu na stopień oksydacji mieszczący się w około 10-15%. Zbiory odbywają się wczesną wiosną, gdy roślina budzi się do życia po zimie, zbierane są jedynie pączki liściaste. Proces produkcji kładzie duży nacisk na delikatne traktowanie pączków liści Camelli Sinensis w obawie o ich uszkodzenie. Poddaje się je jedynie procesowi więdnięcia i suszenia żeby zachować jak najwięcej właściwości zdrowotnych. Herbaty po suszeniu mają srebrny odcień a na ich powierzchni widać delikatne włoski, które nadają wspomnianego koloru (tzw. Silver Tips). Można je podzielić na 2 kategorie: tzw. herbaty pąkowe zawierające jedynie pąki liściaste z nierozwiniętymi liśćmi np. Chińska Yunnan Silver Bud Ya Bao. >>>>


Przeczytaj więcej
zawsze G R A T I S O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele wygodnych form realizacji zamówienia 
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel