Obróbka kawy, Metoda sucha, Metoda Pulped natural

Dziś przedstawiam trzecią część artykułu o metodzie obróbki kaw.

Metoda sucha ( Kawa niemyta – unwashed coffe, cafe natural). Stosuje się ją głównie w rejonach gdzie panuje długa pora sucha lub nie ma pod dostatkiem wody, co znacznie utrudniłoby proces mycia. Plusem pory suchej jest brak obawy o to, że deszcz strąci owoce na ziemię gdzie zgniją, dojrzewają one i schną spokojnie na krzaku . Czerwony miąższ po wyschnięciu przybiera kolor ciemnobrązowy, a fermentacja przebiega w sposób niekontrolowany przez człowieka, zupełnie naturalnie wewnątrz owocu . Zbiory w tym wypadku są prostsze i tańsze niż w obróbce na mokro, ponieważ owoce wystarczy strząsnąć z krzewów, następnie >>>>
Przeczytaj więcej
zawsze G R A T I S O W A dostawa
w minimum jednej formie wysyłki
wiele wygodnych form realizacji zamówienia 
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixelpixelpixelpixelpixelpixelpixel